Ta witryna wykorzystuje pliki cookie zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz zrezygnować z zapisywania plików cookie modyfikując ustawienia przeglądarki.

Prezenty
Prezenty Prezent dla niego, dla niej, dla każdego

Gołąbki z ryżem i grzybami

Składniki na gołąbki:

  • 1,5 kg główki białej kapusty
  • 1,5 szklanki ryżu
  • 1 cebula
  • 40 g suszonych grzybów
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie gołąbków z ryżem i grzybami:

  • Główkę kapusty oczyszczamy delikatnie pod bieżącą wodą w taki sposób, by nie porwać liści.
  • Liście kapusty wraz z głąbem wrzucamy na około 3 minuty do osolonego wrzątku i odkładamy do ostudzenia.
  • Z każdego listka wycinamy zgrubiały "nerw".
  • Grzyby moczymy, gotujemy i drobno kroimy.
  • Ryż gotujemy na sypko i mieszamy z ugotowanymi grzybkami oraz podrumienioną cebulką.
  • Całość przyprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Na każdym obgotowanym liściu kładziemy farsz, zwijamy i układamy w garnku zalewając osolonym wywarem z grzybów a następnie gołąbki gotujemy ok. godziny.
  • Gołąbki możemy podawać z sosem pomidorowym, pieczarkowym, grzybowym lub koperkowym.

Zobacz całe MENU WIGILIJNE

 

Pyszna grillowana ryba na Wigilie

Prezenty | Polityka prywatności

Copyright 2007 by prezenty4you.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie całości i fragmentów bez zezwolenia zabronione.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape