Ta witryna wykorzystuje pliki cookie zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz zrezygnować z zapisywania plików cookie modyfikując ustawienia przeglądarki.

Prezenty
Prezenty Prezent dla niego, dla niej, dla każdego

Groch z kapustą

Składniki:

  • 25 dkg grochu (niełuskanego)
  • 4 łyżki oliwy
  • pieprz
  • sól
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • 55 dkg kiszonej kapusty

Przygotowanie grochu z kapustą:

  • Dzień przed sporządzeniem potrawy należy zamoczyć groch w zimnej wodzie.
  • Następnego dnia wymieniamy wodę z grochu i gotujemy na wolnym ogniu do uzyskania miękkości.
  • W drugim naczyniu gotujemy drobno poszatkowaną kapustę przyprawiając ją solą, pieprzem, zielem angielskim oraz listkiem laurowym.
  • Kapustę polewamy oliwą i co jakiś czas dolewamy do niej odrobinę wody.
  • Dusimy około godziny.
  • Ugotowany groch mieszamy z kapustą, ewentualnie doprawiamy raz jeszcze do smaku.
  • Potrawę podajemy gorącą na stół wigilijny.

 

Zobacz całe MENU WIGILIJNE

 

Pyszna grillowana ryba na Wigilie

Prezenty | Polityka prywatności

Copyright 2007 by prezenty4you.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie całości i fragmentów bez zezwolenia zabronione.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape