Ta witryna wykorzystuje pliki cookie zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz zrezygnować z zapisywania plików cookie modyfikując ustawienia przeglądarki.

Prezenty
Prezenty Prezent dla niego, dla niej, dla każdego

Karp pieczony z czosnkiem

Składniki:

  • 1 karp
  • 3 główki czosnku
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • sok z 1/2 cytryny
  • wywar z włoszczyzny
  • olej

Przygotowanie karpia pieczonego z czosnkiem:

  • Wypatroszonego i umytego karpia skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Odkładamy karpia na około 1,5 h do schłodzenia.
  • Następnie karpia faszerujemy czosnkiem i układamy na balasze wyłożonej pokrojoną w krążki cebulą.
  • Polewamy olejem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180C około 30 minut.
  • W trakcie pieczenie karpia obkładamy ząbkami czosnku i co kilka minut podlewamy wywarem.
  • Podajemy z ziemniaczkami kroszonymi smażoną cebulką.

 

Zobacz całe MENU WIGILIJNE

 

Pyszna grillowana ryba na Wigilie

Prezenty | Polityka prywatności

Copyright 2007 by prezenty4you.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie całości i fragmentów bez zezwolenia zabronione.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape